fbpx

Project Helmond Brandevoort

Voor een gezin uit Helmond mocht ik een compleet advies geven voor de benedenverdieping. Op de begane grond is de keuken en een voorkamertje. Ik heb ervoor gekozen om de wand van het voorkamertje weg te halen, zodat je één grote ruimte krijgt. Waar het voorkamertje was, is nu een hoek gecreëerd voor de platenspeler. Zo kun je rustig in de fauteuil een boek lezen of naar de muziek luisteren. 

Haar stijl is neutraal en subtiele kleuren, zijn stijl is uitbundig en art-deco. Die heb ik samen gevoegd in onderstaand ontwerp. Als basis de neutrale kleuren, maar als accent de vormen die terugleiden naar art-deco en hier en daar een accentkleur. Hieronder zie je een aantal pagina’s uit het interieurontwerp. 

Het ontwerp:

moodboard sfeer impressie interieurstylist helmond interieuradvies

Dit was het moodboard met abstracte afbeeldingen. Dit moodboard is een combinatie van beide stijlen. Haar stijl: rust en neutraal. Zijn stijl: art-deco en uitbundig.  

kleuradvies kleurenplan interieurstylist helmond interieuradvies materiaaladvies

Dit is het kleuradvies wat ik daarbij heb uitgewerkt. Als basis een neutrale kleur met daarbij groen/blauwe accentkleuren. Ook heb ik bij dit ontwerp gekozen voor een behang. Het behang facet van Arte. Deze heeft art-deco vormen, maar in een neutrale kleur.

plattegrond indeling indelingsadvies interieurstylist helmond

Hier zie je de indeling uitgewerkt op een plattegrond. In eerste instantie maak ik meerdere indelingen. Deze bekijken we samen tijdens het evaluatiemoment. De indeling die de voorkeur heeft werk ik vervolgens verder uit.

Aan de hand van de indeling maak ik een verlichtingsplan. Verlichting is een belangrijk onderdeel uit het interieurontwerp. Je hebt goede functionele verlichting nodig en de juiste sfeerverlichting. 

maatwerk meubels kast op maat interieuradvies interieurstylist helmond

Bij dit advies heb ik een voorstel gemaakt voor een kast op maat. Ze wilde graag een plek om de platen in op te bergen en een plekje voor de platenspeler. Maatwerk meubels zorgen ervoor dat het totaalplaatje klopt. Je kunt de kleur en maat afstemmen op de rest van het interieur. 

wandaanzicht impressie 3d tekening interieurontwerp interieuradvies helmond

Ik heb bij dit advies een aantal visualisaties uitgewerkt. Zo krijg je een goed beeld van de nieuwe situatie. Hier zie je een wandaanzicht van de lange wand. 

De woning van deze mensen is 3 mtr. hoog. Daarom heb ik met bepaalde elementen rekening gehouden met de akoestiek. Eén daarvan is de raambekleding. Door voor stof te kiezen ipv bijvoorbeeld shutters, verbeter je de akoestiek. Ook heb ik als advies gegeven om vouwgordijnen te combineren met overgordijnen voor een optimale akoestiek. 

shoplijst shopadvies meubels verlichting interieuradvies interieurstylist helmond

Ik heb meerdere pagina’s shopadvies toegevoegd aan dit interieurontwerp. Denk hierbij aan een shoplijst voor meubels, maar ook verlichting. Hier zie je een pagina met een shoplijst voor verlichting. Ik geef meerdere opties die allemaal binnen het interieurontwerp passen.

Voor de verbouwing zag het er zo uit:

Het eindresultaat: